Initiatie weekends

De initiatieweekends bij Dhr. Engels zijn voorbij en we kunnen zeggen dat het met succes verliep. De aanwezigen kregen van Eddy zelf de nodige uitleg en konden zelf de handen uit de mouwen steken om aan de draaitafel  iets te creeren. Wat bij sommigen aardig lukte . De nodige deskundige uitleg over het verloop van de uitwerking van een beeld of vaas werd gegeven en op de meeste vragen kreeg men een duidelijk antwoord. De initiatie was echt leerrijk en mogelijk de aanzet voor sommigen om meer te gaan doen. Zondagnamiddag kregen we dan ook nog een “live” voorbeeld van het “raku”-gebeuren. Het is een speciale behandeling of afwerking van gemaakte stukken zoals vazen enz..We zagen hoe men een afgewerkt stuk met glazuur behandelde en daarna , wat later dus, in de speciale raku-oven verder afwerkte of bakte . De oven werd tot een 1000 graden warmgestookt met de behandelde vaas erin. Daarna werd de oven stilgelegd en geopend en het nieuwe stuk werd er voorzichtig uitgenomen. Dan werd deze vaas met voorzichtigheid in een ander recipient gezet en werden er houtsnippers aan toegevoegd. Het geheel werd dan toegedekt en enige tijd later,na de nodige rookontwikkeling,  werd het uiteindelijke resultaat te voorschijn gebracht. De vaas werd dan in water voorzichtig afgekoeld en nadien vakkundig gereinigd…..het resultaat was een prachtige kleine vaas met de typische raku nerving over het ganse oppervlak. De nerven bleven zwart en  de rest van de oppervlakte was mooi eenkleurig wit. Een werkelijk prachtig resultaat dat bij de toeschouwers de nodige reakties losweekte.

Verder vermelden we dat de bezoekers ook nog tekeningen en schilderijen kon bezichtigen van een drietal mensen van onze kring, Richard Buyle, Monique Coene en Peter Van Den Oudenhoven.

Hierbij bedanken we Dhr Engels voor zijn initiatief en toewijding bij het gebeuren. We hopen in de toekomst nog dergelijke initiatieven mee te maken.

Adres van Eddy Engels : Sparrenstraat 20   9820Merelbeke  09/2312161

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven