TrackZ 2018

TrackZ 2018 is alweer voorbij. En ondanks de minder goede weersomstandigheden kunnen we spreken van een geslaagde onderneming. De kunstkring maakte zijn opwachting in de grote zaal op de verdieping van de “Nieuwe Melac” in centrum Zwijnaarde. Een achttal kunstenaars stelden tentoon en er werd tevens een tekenwedstrijd voor kinderen in twee leeftijdsgroepen georganiseerd. Na een langzame start mochten we zaterdag toch een gedegen hoeveelheid bezoekers verwelkomen en de reakties op de getoonde werken waren behoorlijk positief. Ook de tekenwedstrijd kreeg zijn medewerking en op sommige momenten waren de tafels goed bezet en werd er met veel creativiteit door de jongsten gewerkt aan hun werk. De aanwezigheid van steeds toch een drie tot vier kunstenaars gaf de bezoeker de kans om uitleg te vragen en te krijgen over de werken die ze zagen. We hadden onze stand voorzien van de wenskaarten, die voor de eerste maal op een evenement werden aangeboden. Ook dit was meteen een schot in de roos. Ook de bladwijzers en flyers vonden hun weg naar de mensen. We konden de eerste dag met een tevreden gevoel afsluiten. Met een viertal kunstenaars namen we dan s’avonds deel aan de rondgang om zo de meeste van de tentoongestelde zaken toch te kunnen bekijken. De dag werd dan afgesloten met een receptie voor de deelnemers. Dit werd door allen ten zeerste geapprecieerd  en we willen uiteraard de organisatoren hiervoor bedanken.

Zondag, tweede dag van het evenement en we hopen dat de aangekondigde stormtoestanden ons toch zouden bespaard blijven. Het regenachtige weer zorgde ervoor dat alles nogal traag op gang kwam en we pas in de namiddag zagen dat de mensen toch begonnen toe te komen. Dezelfde taferelen van de vorige dag herhaalden zich…verwonderde mensen …leuke en positieve reacties op de werken….en alweer een behoorlijke medewerking van de jongsten aan de tekenwedstrijd. Weer vonden de mensen de weg naar onze “kunstenaars” die vandaag aanwezig waren.

Het evenement werd rond zes uur afgesloten en we kunnen zeggen dat er een positief gevoel achterbleef. Dit was ook de indruk die we kregen van de andere deelnemers die we spraken . We danken hierbij de organisatoren van het cultuurraad Zwijnaarde voor de geleverde inspanningen en de ons geboden kans om deel te nemen .

De resultaten van de tekenwedstrijd gaan over enige tijd bekend worden gemaakt via onze site en de winnaars worden uiteraard automatisch in kennis gebracht en krijgen hun beloning thuisbezorgd. Ook de afspraak om hun werk op onze tentoonstelling van volgend jaar ( Hof van Ryhove te Gent ) te gebruiken zal niet vergeten worden. We danken iedereen voor zijn deelname en hopen op een nog beter resultaat in een volgende editie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

18 + 2 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven