Marc Schelstraete

Marc Schelstraete (Duffel, 1955, interieurontwerper) woont in Zottegem.

 

Werkzaam als ontwerper van interieurprojecten in binnen en buitenland waarbij het tekenen en schilderen als hulpmiddel werden gebruikt.

Vanaf 2012 enkel bezig met de uitbouw van zijn werk als kunstenaar. Opmerkelijke gebeurtenissen vormen regelmatig onderwerp van de werken. Menselijke eigenschappen en karakteriële trekken zijn terug te vinden in de dierlijke hoofdrolspelers. Door deze overheveling van (eerder menselijke) eigenschappen zijn deze werken aangrijpend en soms confronterend voor de kijker maar er is steeds een afstand zodat relativering mogelijk is. De beelden worden tot hun essentie teruggebracht door het weglaten van achtergronden of overbodige details. De monochrome achtergronden zijn of wit of zwart (soms een combinatie) en versterken zo het getoonde beeld, verhogen het contrast en benadrukken de kern van het onderwerp. De aldus gebruikte leegte schept een eigen wereld die ieder op zich anders kan en zal ervaren. Hopelijk zetten deze werken de toeschouwer aan tot nadenken…..

Marc Schelstraete stelt tentoon in Belgie en Nederland. Werken zijn terug te vinden in privécollecties in België, Nederland, Frankrijk en Spanje.

 

Sinds begin 2017 voorzitter kunstkring Spectrum.

Tweekerkenstraat 87, 9620 Zottegem, 0478/537 090

Website: www.marcschelstraete.be

Email: marcschelstraete@gmail.com

 

Diversity

Acquiescence

Meer uitleg over deze werken en andere kan U terugvinden op de website waarvan U hoger al vermelding kreeg.

Ter gelegenheid van mijn 65 jaar is er een boek uitgegeven over en met werk van de jongste jaren. Het boekje telt goed tachtig bladzijden en is in een leuke lay-out gepresenteerd.

Boek is te bekomen via mail of op de evenementen waar ik toch zal zijn, zoals tentoonstelling “Natura Inspiratus” en de eigen tentoonstelling later op het jaar in het “Hof van Ryhove” te Gent.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven