Tentoonstelling Marc Schelstraete & vrienden.

Eind deze maand start een tentoonstelling van drie verschillende mensen, vrienden van elkaar die hun werk voorstellen in het “Hof van Ryhove” te Gent.

Rit Schelstraete is een artiest die zich vanuit de basis van het boekbinden een weg zoekt om bepaalde zaken in het licht te brengen op een zeer eigen manier. Conceptioneel boekbinden is de naam waarmee we dit werk kunnen typeren. Het geeft zeer eigen vormgevingen en het spreekt veel mensen aan en zet aan tot nadenken over het gepresenteerde. Sterk en boeiend op zichzelf.

Jan Wellens is een kunstenaar die al jaren zijn weg maakt in “kunstenland” met een eveneens zeer eigen beeldtaal. Hij presenteerd getekend werk met het dagelijkse leven in de hoofdrol. Kleine gebeurtenissen worden bij hem naar voor gebracht en laten de aandachtige toeschouwer een glimp zien van zijn leven. Dikwijls is er toch een onderliggende laag. De kleuren zijn op heel eigen wijze gebruikt en versterken dikwijls het geheel. Jan’s werk spreekt velen aan en zet ook weer aan tot denken over het leven.

Marc Schelstraete, een vriend van Jan Wellens en broer van Rit Schelstraete gebruikt zijn eigen stijl en werk om allerhande zaken in het voetlicht te zetten. Hij gebruikt hierbij een eigen beeldtaal die het hem mogelijk maakt om meer dingen te zeggen of te verduidelijken en de mensen aan te zetten om na te denken over het “gebeurde”. Het zeer realistische werk, zonder over te hellen naar het hyperrealistische, raakt alle lagen van de maatschappij en probeert de toeschouwer zover te krijgen dat hij even verder kijkt en denkt dan normaal.

Iedereen is van harte welkom op deze expositie en zal op elke dag normaal gezien één of meer van de artiesten terug vinden. Zo kunnen vragen worden gesteld en eventuele gesprekken ontstaan. We hopen veel vrienden en toeschouwers te mogen begroeten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

drie × een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven