Verslag tentoonstelling

Op vrijdag 15 april gaven we de start voor onze tentoonstelling om 10 uur s’morgens. Een groot aantal van onze kunstenaars was hierbij aanwezig en zo was het mogelijk om onze eerste bezoekers vlot te ontvangen. De mensen van “Gent in Beeld” waren van bij aanvang aanwezig om een kleine reportage te maken die dezelfde avond nog op hun site (www.gentinbeeld.gent)stond. We kregen van bij het begin toch veel reacties en de dag verliep voorspoedig zodat we rond vijf uur konden afsluiten met een bezoekersaantal van bijna 90 stuks. De volgende dagen gaan we zien of de mensen toch de weg vinden  naar het Hof van Ryhove. Zaterdag was alweer een goede dag al moesten we vervroegd op post zijn om een eerder technisch probleem te laten oplossen. Ook deze dag verliep goed en alweer waren er veel bezoekers, toeristen maar ook enkele bekenden. Onder de laatste groep mochten we de mensen van de cultuurraad van Zwijnaarde verwelkomen, wat ons uiteraard plezier deed. Het goede weer was een behoorlijke bondgenoot en we konden later op de dag vaststellen dat we alweer behoorlijk wat belangstelling kregen.

De zondag, Pasen dus, was vooraf een vraagteken. Een feestdag en daarbij nog enkele belangrijke sportmanifestaties zouden wel eens gevolgen kunnen hebben. Maar de realiteit was toch anders. We kregen vijf minuten na opening al toeschouwers en het bleek de hele dag zo te blijven. Eigenlijk was het met momenten behoorlijk druk en de mensen van de permanentie hadden hun handen vol om iedereen te verwelkomen en een chocolade eitje te presenteren, wat blijkbaar bij velen in de smaak viel. Ook de folders van Spectrum en de bladwijzers werden vlot meegenomen. Het aantal bezoekers liep echt op en tegen sluiting mochten we 165 mensen aanstrepen. Bij sluiting moesten we zelfs nog enkele enthousiastelingen verwijzen naar maandag.

Maandag zou zich allicht rustiger presenteren en we zagen dat in de stad echt minder volk aanwezig was. Maar de langzame start bracht toch géén verandering in het aantal bezoekers en we kregen alweer een drukke dag. Zo druk dat we al snel door onze voorraad van eitjes zaten en we daar een noodoplossing moesten voor inroepen. Weer veel belangstelling en veel reacties op verscheidene werken. Toch is het leuk om te zien dat zelfs toeristen genieten van wat we presenteren.

Ook leerlingen van Crea ten Hove kwamen ons vereren met een bezoek wat ons uiteraard alweer veel plezier deed. Zij zagen hierbij oude en nieuwe lesgevers en er werd veel gelachen en gepraat. De tentoonstelling zelf krijgt behoorlijk wat waardering en in ons boek voor reacties werden al vele woorden geschreven.

De start en het eerste weekeinde van dit evenement zijn goed verlopen en we zagen een groot aantal mensen op bezoek komen en de werken bekijken en/of bestuderen. Met op 2 na een bezoekersaantal van 500 zijn we uiteraard zeer verheugd. We danken hierbij al zij die ons reeds bezochten. Hopelijk gaan de volgende dagen in dezelfde stijl verder en laat het weer ons niet in de steek.

Het tweede weekeinde is voorbij en we mogen terugkijken op een goed resultaat. Donderdag en vrijdag waren twee iets rustiger dagen, maar een opkomst van rond de 55 bezoekers is niet slecht. Zaterdag  werd alweer een zeer goede dag met 165 mensen die de tentoonstelling bezochten. Zondag werd dan een recorddag met een bezoekersaantal van 218 . We denken dat we mee profiteerden van de erfgoeddag, waardoor er wel meer mensen dan anders door de stad wandelden. Over het geheel krijgen we zeer lovende reakties. Het geheel valt bij velen op door zijn verscheidenheid in de werken. Maar ook de kwaliteit van de werken spreekt velen aan. Leuk om te zien is dat er toch wel wat reacties worden neergeschreven in ons boek. Zo zien we dat we mensen krijgen van zowat overal, Brazilie, Finland, Italie enzo verder.

We zien zo dat we na twee weekeinden al rond de duizend bezoekers zitten en we hopen dat de laatste dagen op hetzelfde niveau mogen verlopen.

Nu de tentoonstelling afgesloten is mogen we zeggen dat de laatste dagen gewoon een voortzetting waren van de eerste dagen. Onze laatste dag bleek toch weer een record te breken en zo kregen we meer dan 260 bezoekers op zondag. Met een totaal van meer dan 1650 bezoekers meen ik te mogen stellen dat we een zeer goede expo kregen. Een ander bewijs hiervan zijn de reacties van de mensen via ons bezoekersboek. Ook hier veel berichten waarbij de positieve toon vooral opvalt.

We danken elke bezoeker en gaan werken aan een volgend initiatief met onze kunstkring.

2 reacties op “Verslag tentoonstelling

  1. Jammer dat niet al onze kunstenaars konden deelnemen door ziekte en zo mee konden genieten van deze succesvolle tentoonstelling. De meerderheid van bezoekers namen geruime tijd om de tentoongestelde stukken te bekijken en te waarderen, wat nogmaals benadrukt dat we als vereniging kwaliteitsvolle werken naar buiten brengen. Op naar de volgende.

  2. Aantrekkelijke tentoonstelling met voor elk wat wils en met, wat mij betreft, enkele zeer mooie werken.
    De kleine attentie die we kregen was een pluspunt evenals de vlotte babbel van de aanwezige kunstenaars.
    Bedankt voor een plezante en kunstzinnige namiddag.

    Detlef

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

negentien + dertien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven