Rud Hart herleeft…

Integrale heruitgave van Rud Hart ,de geweldige stripverhalen van auteur en striptekenaar Gilbert Declercq ooit  medestichter kunstkring ”Spectrum”

Op zaterdag 2 juni werd onder ruime belangstelling de integrale uitgave voorgesteld van ‘Rud Hart’.
Uitgeverij Bonte bundelde de pilotenstrips van Gilbert Declercq in twee hardcovers, goed voor in totaal 376 bladzijdes.  Het eerste boek bevat een uitgebreide inleiding die de lezer een goede inkijk geeft in het ontstaan van het werk van Gilbert en dan in bijzonder hoe de vliegtuigverhalen tot stand werden gebracht in samenwerking met verschillende scenarioschrijvers door de tijd. Verder krijgen we een gedegen inkijk in het verder indrukwekkende werk van onze vriend , werk dat op vele vlakken tot de top behoort.
De integrale uitgave werd op honderd exemplaren uitgebracht en is voor verzamelaars een uniek werkstuk.

Deze voorstelling werd georganiseerd door Cultuurplatform Zwijnaarde in samenwerking van Davidsfonds, Porcaera en Kunstkring “Spectrum”.

Na een korte inleiding door de voorzitter van het cultuurplatform kregen de aanwezigen een zeer goede voordracht over het werk van Gilbert Declercq gebracht door professor Kums vanuit het Leuvense. Hierna kregen de mensen een korte redevoering van Gilbert zelf en daarna werd het gebeuren afgesloten met een drankje. De kunstenaar zat dan reeds aan een tafeltje om indien gevraagd de aangeschafte werken te voorzien van een unieke aantekening . Een heel geslaagd initiatief.

Één gedachte over “Rud Hart herleeft…

  1. Hallo, dit is een commentaar op het evenement van en door Gilbert Declercq.
    Het was een zeer geslaagde bekendmaking van de heruitgave van een deel van je werk.
    De aanwezigen hebben genoten van de redevoeringen en kunnen daarna genieten van de zeer geslaagde uitgave van de Rud Hart verhalen. Bedankt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven